Monday

Last delivery : Chinese New Year Holidays

Hi customer,


This is to inform that the last date for online shoppe delivery will be tomorrow (Jan 28,2011)
The next delivery arrangement will be on Feb 7. 2011.


We still welcome all enquiries and orders via facebook, email and text.


Thanks,
Pandan

Sunday

(Dutch Lady) The Milk Series : Full Cream/Fresh Milk/Chocolate Flavoured Milk/Strawberry Flavoured Milk



Life is full of challenges. You and your family need to make the right nutritional choices to get the maximum from life. When it comes to nutritional choices, milk is the most nutritious beverage for both children and adults. Dutch Lady is the No 1 selling ready-to-drink milk in Malaysia and is synonymous with quality milk that is full of nutrition, ideal for everyone in your family. 

It contains a complete combination of nutrients that helps keep your kid’s mind and body active and alert at all times

Protein
-
helps build body tissues, essential for growth and development
Calcium
-
helps build strong bones and teeth
Vitamin B2
-
for the release of energy from carbohydrate, protein and fat in food



Jom Ke Pandan.

                                  For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com

Monday

More LOLLYCHOC Mold Anyone!!

 Lagi Lollychoc Mould in the house..



 W3 ROSE
RM7.80

 W2 VALENTINE
RM7.80 


  W9 HEART
RM7.80

  W7 HAPPY
RM7.80

  W8 BEAR
RM7.80
W4 TULIP
RM7.80

  W5 CLOWN CIRCUS
RM7.80
  Z21 NUMBERS
RM7.80
Reasonable Price for chocolate makers
Happy to see customer happy with their purchasement

Jom ke Pandan!

Sunday

Chocolate Mold : HARD (Additional Design)

Additional collection of Hard Chocolate Mold


 Shunda Heart 2025



Shunda Shell 2022


Jom Ke Pandan.

                                  For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com

Blueberry Muffin Premix

Di Pandan, terdapat beberapa jenis premix muffin. Resepinya sangat ringkas, hanya memerlukan telur, air dan minyak masak. 

Packaging : 1kg/500g

Cara menyediakan 
Blueberry Muffin Premix 1kg
Telur 3 biji (Grade B)
Air 225gm
Minyak masak/jagung 280g

Pukul telur selama 1 minit
Campurkan premix dan air dan mix selama 4 minit
Masukkan minyak masak/jagung dan mix selama 1 minit
Tuangkan ke dalam mold selama 20 minit 180*C

Baking time mengikut size mold atau baking case anda
Hasilnya

Jom Ke Pandan.

                                  For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com
Selamat mencuba! Jom ke Pandan

Buttercup Luxury Spread 250g

Buttercup luxury spread ialah substitut kepada butter.  
Mengenali Butter
Butter/Pure butter/ mentega merujuk kepada kandungan yang mengandungi lemak susu lembu, air dan garam (ada juga yang tidak bergaram, which is the non-salted).
Contoh butter adalah Golden churn/ Fern/ Anchor/SCS/President dan sebagainya. Butter juga dikenali sebagail Pure Butter atauPure Creamy Butter. Kandungan butter tidak ada campuran minyak kelapa sawit. Ini membuatkan rasa butter better berbanding dengan mentega campuran.

Mengenali marjerin
Marjerin seperti planta diperbuat daripada minyak kelapa sawit dan diperkayakan lagi dengan perasa. Ada juga yang menggunakan marjerin bagi menghasilkan cake.

Mengenali lepa susu
Lepa susu adalah campuran minyak kelapa sawit, minyak isirong kelapa sawit, garam, lecithin soya, lemak susu tulen dan lain-lain. Ramai pembuat cake menggunakan lepa susu (Buttercup) sebagai alternatif kepada butter kerana harganya adalah jauh lebih murah.
Contoh lepa susu adalah seperti Buttercup, Buttermaid dan Farmcows. Ini membuatkan pembuat cake lupa bahawa nama yang tertera di atas kertas pembalut adalah bukan pure butter tanpa melihat kepada isi kandungan lepa susu tersebut. 


Kesimpulan
Hasil diantara pure butter, marjerin dan lepa susu adalah berlainan. Lepa susu dan marjerin memberikan struktur kek yang tidak begitu baik dari segi kelembapan dan kepadatan berbanding pure butter. 



250GM

Jom Ke Pandan.

                                  For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com

Chocolate Mold Series...(Part 3)

Additional range of chocolate mold:


 BF1006  Lollychoc Mold : Flower
RM7.80 
Chocolate Gift Box RM17 per set
Z18 Lollychoc Mold : Love (xoxo)
RM7.80
Chocolate Gift Box (Small)
RM7.80
Z12 Lollychoc Mold : Flower/Insect
RM7.80
Z13 Lollychoc Mold : Pot/Ladybird
RM7.80
Chocolate Heart Box
RM7.80
Jom ke Pandan!

Friday

ICING IMAGE

At Pandan,  ada beberapa jenis icing image yang readymade. 
Antara character yang ada dijual:
1) Barbie & Friends
2) Spongebob
3) Spiderman
4) Upin & Ipin
5) Dora Explorer
6) Batman
7) Footballs Club
8) Terimakasih
9) Princess & Friends
10) Ben 10 
11) Transformers
For bulk quantity : Pre order are welcome


To answer some questions about personalise image, currently we do not cater the services.
Am still searching for the right printer. Will update soon.


Enjoy view of some of the snapshots of Icing Image
Batman
 Spongebob & Friends
 Barbie
 Pooh
 MU and other football club
 Happy Birthday Pooh & Friends
 Ben 10
 Princess & Friends
 Batman
Transformers
Ciri - Ciri Icing Image
Perhiasan kek yang moisture dengan lembapan dan berhelaian nipis

Penyimpanan
Simpan produk di dalam bungkusan asal dan elakkan daripada cahaya yang keterlaluan

Cara Penggunaan
1) Letakkan icing image di atas kek dalam tempoh 15 minit selepas dibuka untuk mengelakan ia menyerap lembapan dari udara
2) Setelah icing image diletakkan, simpan produk di tempat yang bersuhu bawah 10*C tetapi bukan pada tahap beku
3) Untuk mengekalkan warna dan memanjangkan hayat simpanan produk, sapukan sedikit krim mentega di bawah lapisan icing image sebelum diletakkan di atas kek


RM 10.00
20 keping ke atas : RM9.00


Jom ke Pandan!

Mauri : Non Dairy Whip Topping


Mauri Non Dairy Whip Topping is a vegetable based whipping cream specially designed for cake decoration.  It is also used in birthday cakes, cream filling for pastry and other desserts.

Krimi sejuk pada Putar Bukan Hasil Tenusu:
  • Licin
  • Isipadu banyak
  • Rasa Enak
  • Sangat tahan lama
Cara Menggunakannya
Produk ini mestilah dinyahbekukan (thaw) dalam peti sejuk pada suhu 0-4*C selama 24 jam sebelum digunakan.
Goncang sebelum dibuka dan tuang ke dalam mangkuk yang sejuk dan bersih, tidak melebihi 20% daripada kapasiti mangkuk.
Putar pada kelajuan yang sederhana sehingga kembang

Cara Menyimpan
Simpan pada suhu -18*C (dalam freezer)

Halal Status

Jom Ke Pandan.

                                  For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com

MAURI Compressed Yeast (Yis Basah)



Pengenalan mengenai Ibu Roti
Kegunaan utama ibu roti adalah sebagai pemangkin di dalam proses pengawetan atau penapaian, di mana ia penting di dalam pembuatan roti. Kegunaan bahan penaik adalah untuk mengeluarkan gas yang menyebabkan roti ‘naik’. Ibu roti melakukan ini dengan memamah gula yang terdapat di dalam tepung, dan membebaskan karbon dioksida dalam proses itu. Ketika ibu roti atau yagi memamah gula, ia membebaskan karbon dioksida. Apabila tiada ruang lain untuk dituju, gas ini memenuhi belon. Proses yang serupa terjadi apabila roti ‘naik’. Karbon dioksida daripada ibu roti itu mengisi ribuan buih seakan belon yang terdapat di dalam adunan. Sebaik roti itu dibakar, inilah yang memberikannya tekstur ‘berudara’

Yis basah: 
Nama saintifik Compressed Yeast
Packingnya berbentuk seperti butter
Mesti di simpan di dalam peti ais 1-6*C
Mempunyai jangka hayat yang pendek
Baunya kurang menyenangkan
Ia biasanya di bancuh dengan air putih atau air susu.

Halal Status
250gm


Jom ke Pandan!
For enquiry/order, please do email us at pandanpbb@yahoo.com

Wednesday

Vanilla Fondant : Snow Ice

Snow Ice Vanilla Fondant
Available colors :
1) Red
2) Blue
3) Yellow
4) Brown
5) Black
6) Green
7) Pink
8) White

 Halal Status
 Varieties of Colors
Sample of 250gm color fondant
Ingredients
Sugar, Glucose, Water, vegetable Fat, Maize Starch, Pottasium Sorbate, Glycerine, Gum Powder, Color, Acidity Regulator, Flavor and Modifiel Starch

Method
1) Assemble the cake and pre-ice with butter cream, jam or glaze syrup
2) knead desired quantity of snow ice until elastic and roll out to the required thickness using a light dusting of corn starch to prevent sticking
3) Place snow ice over cake, adhere to top and sides
4) Trim the excess snow ice and reseal in polybag container
5) Snow Ice can be color and flavor
6)Snow Ice can be also be used to make figurines and decorations
7) Store snow ice at toom temperature in air light container for a period of 6 months

1kg  : RM20
250g : RM7.50

Jom ke Pandan!

Tuesday

Chocolate Mold Series...(Part 2)

More chocolate mold in the house...


   Leaf 20 cavity
RM7.80
 Ketupat 20 cavity
RM7.80

Love 15 cavity
RM7.80

SQGift 15 cavity
RM7.80
Roses 15 cavity
RM7.80

Z19 Shell 40 cavity
RM7.80

Z16 Round 24 cavity
RM7.80

Z17 Bar 24 cavity
RM7.80

Strawberry 20cavity
RM7.80

1 piece  : RM7.80
50 and above : RM7.00

Jom ke Pandan!